Det blir ingen endringer i tømmedager i julen 2021. På julaften og på nyttårsaften hentes avfallet som normalt. Vi gjør oppmerksom på at gjenvinningsstasjonene holder stengt både på julaften og nyttårsaften, i tillegg til på de røde helligdagene. Ønsker du en rød julesekk denne julen kan du hente den på en av våre gjenvinningsstasjoner.

Åpningstider 

Alle BIRs gjenvinningsstasjoner, også den mobile stasjonen i Bergen sentrum, er stengt julaften, nyttårsaften og helligdagene. Andre dager er stasjonene åpne som normalt. Vi minner om at den søndagsåpne stasjonen i Samnanger  ikke er åpen 2. juledag (26. desember). Kundesenteret for husholdningskunder er åpent jul- og nyttårsaften til kl.12.00.

Slik får du fatt i julesekken i år

Frem mot jul deler vi ut en gratis julesekk til alle som trenger en til ekstra avfall knyttet til julefeiringen. Bruk sekken til ekstra restavfall som isopor, gavepapir og blandingsemballasje som du ikke får delt opp. Sett sekken ut sammen med restavfallet på første tømmedag etter julaften. Av miljøhensyn og fordi sekken ikke ble nok brukt, sender vi den ikke ut med Bossanova i posten lenger. Sekken kan hentes på alle gjenvinningsstasjoner, også den mobile gjenvinningsstasjonen i Bergen. 

Når og hvor skal julesekken settes ut?

  • Kunder med eget spann eller fellesspann
    Sett sekken ut sammen med restavfallet på første tømmedag etter julaften. 

  • Bossnettet-kunder i Bergen sentrum
    Kunder i Bergen sentrum som er tilknyttet bossnettet vil få en SMS før jul vedrørende leveringssteder for julesekken.

  • Kunder med bossug og nedgravd løsning
    Kunder med bossug skal sette julesekken der bossuget tømmes, ved påkoblingpunktet til bosstanken. Kunder med nedgravd løsning setter julesekken ved nedkastene for restavfall. Ruten for innsamling av julesekken starter 27. desember og blir avsluttet 28. desember. Vi prøver å nå alle med SMS i forkant om hvilken dag som gjelder for deg, men ha sekken ute innen kl. 06.00 den 27. desember dersom du ikke har hørt fra oss.

For næringskunder

Næringskunder av BIR Bedrift får også endringer i julen. Informasjon om dette finner du på BIR Bedrift sine sider.