Vi inviterer borettslag, velforeninger, skoler, barnehager og andre til å delta i vår ryddedugnad. Dette er sjansen til å gjøre det fint i nabolaget og nærmiljøet før festdagene i mai. Bruk påmeldingsskjema nederst på siden.

Trygg vårdugnad i koronatiden

Det er ingenting i veien for å gjennomføre vårrydding nå, men alle som deltar må ta trygge forhåndsregler. Det er viktig å ta vare på både helsen og naboskapet.

Viktige råd:

  • Hold avstand til hverandre
  • Bruk hansker og eventuelt annet verneutstyr
  • Del gjerne opp dugnaden på flere mindre grupper 


Steg 1: Meld deg på 

Når vi har tilgjengeliggjort påmelding, vil du finne påmeldingsskjemaet nederst på denne siden.

Steg 2: Hent sekker og hansker

Like før aksjonen kan sekker og hansker hentes gratis på alle BIRs gjenvinningsstasjoner.

Steg 3: Innkall til dugnad

Det er hyggelig og går raskt når flere rydder sammen. Her er en plakat som du kan skrive ut og henge opp på en oppslagstavle. Skriv på tid og sted for dugnaden. Du kan også skrive ut diplom og dele ut til deltagerne etter dugnaden. NB! Av sikkerhetshensyn inkluderer ikke dugnaden bossplukking langs offentlig vei.

Steg 4: Lever dugnadsbosset

Dugnadsboss fra nærmiljøet skal leveres i de grønne vårdugnadssekkene. Ikke bruk svarte bossekker eller strandryddesekker.

Gratis levering på gjenvinningsstasjon
Vi ønsker helst at alle som har mulighet til det, skal levere sekkene selv til en av BIRs gjenvinningsstasjoner. Dette er selvsagt gratis når dere viser frem påmeldingsbekreftelsen sendt på e-post. Dersom dere ikke har mulighet til dette, så kan sekkene settes frem til bossbilen etter avtale. 

Samler dere store gjenstander som gamle sykler, bildekk, hageavfall eller sand, grus og stein? Slikt avfall kan aldri settes frem til bossbilen og må leveres til gjenvinningsstasjon. Husk at dette gjelder også farlig avfall som oljekanner og elektronikk.

 

Påmelding til vårdugnadDato må være innenfor dugnadsperioden
Slikt avfall kan ikke settes frem til bossbilen og må leveres til gjenvinningsstasjon. Husk at dette gjelder også farlig avfall som oljekanner og elektronikkNB! Sekkene må settes ved kjørbarvei på tømmested for bosspann. Skriv inn adressen til dette hentestedet.
Oppgi fra hvilken dato sekkene vil være satt frem tilgjengelig for henting. Sekkene vil bli hentet i løpet av noen dager.