Vi inviterer borettslag, velforeninger, skoler, barnehager og andre til å delta i vår ryddedugnad. Dette er sjansen til å gjøre det fint i nabolaget og nærmiljøet før festdagene i mai. Du plukker boss – vi ordner resten, helt uten kostnader for deg.


Steg 1: Meld deg på 

Når vi har tilgjengeliggjort påmelding, så vil du finne påmeldingsskjemaet nederst på denne siden. Du kan også bruke påmeldingsskjemaet i kundebladet vårt, Bossanova, som kommer i ut i postkassene denne våren.

Steg 2: Hent sekker og hansker

Fra 9. april kan sekker og hansker hentes gratis på BIRs gjenvinningsstasjoner, på kommune-/rådhus/innbyggertorg, eller på disse kjøpesentrene: AMFI Askøy, Bergen Storsenter, Lagunen Storsenter, Oasen, Vestkanten Storsenter, Øyrane Torg og Åsane Storsenter.

Steg 3: Innkall til dugnad

Det er hyggelig og går raskt når flere rydder sammen. Her er en plakat som du kan skrive ut og henge opp på en oppslagstavle. Skriv på tid og sted for dugnaden. Du kan også skrive ut diplom og dele ut til deltagerne etter dugnaden. NB! Av sikkerhetshensyn inkluderer ikke dugnaden bossplukking langs offentlig vei.

Steg 4: Sett ut dugnadsbosset

BIR henter brennbart dugnadsboss fra aksjonen gratis etter avtale. Dugnadsboss fra nærmiljøet skal leveres i de grønne Hold Norge rent-sekkene. Ikke bruk svarte bossekker eller strandryddesekker. Sett sekkene sammen med bosspannet på vanlig tømmedag for restavfall, eller ta det med til en av BIRs gjenvinningsstasjoner sammen med påmeldingsbekreftelsen du får tilsendt fra BIR. BIRs  må ha mottatt utfylt og signert avtale før dugnadsbosset kan hentes eller leveres.

NB, ikke alt kan leveres
Store gjenstander som gamle sykler, plankehauger, bildekk og hageavfall må leveres til gjenvinningsstasjon. Kun brennbart avfall kan leveres til bossbilen. Sand, grus og stein må også leveres til en gjenvinningsstasjon, selv om det er kostet sammen i sekker.

 

Påmelding til vårdugnadDato må være innenfor dugnadsperioden
Dette må være vanlig hentedag for restavfall på det stedet der sekkene skal hentes .
NB! Sekkene må plasseres på et tømmested for bosspann. Skriv inn adressen til dette hentestedet.