BIRs  vårdugnad går av stabelen hver vår rett før 17. mai. Få med deg familie, venner  eller naboer og ta en dugnad! Vi inviterer da borettslag, velforeninger, skoler, barnehager og andre til å delta i vår ryddedugnad. Dette er sjansen til å gjøre det fint i nabolaget og nærmiljøet før festdagene i mai. Du plukker boss – vi ordner resten, helt uten kostnader for deg. Når dugnaden nærmer seg, så vil du finne påmeldingsskjema på bir.no.


Steg 1: Meld deg på 

Når vi har tilgjengeliggjort påmelding, så vil du finne påmeldingsskjemaet nederst på denne siden. Du kan også bruke påmeldingsskjemaet i kundebladet vårt, Bossanova, som kommer i ut i postkassene denne våren.

Steg 2: Hent sekker og hansker

Fra 9. april kan sekker og hansker hentes gratis på BIRs gjenvinningsstasjoner, på kommune-/rådhus/innbyggertorg, eller på disse kjøpesentrene: AMFI Askøy, Bergen Storsenter, Lagunen Storsenter, Oasen, Vestkanten Storsenter, Øyrane Torg og Åsane Storsenter.

Steg 3: Innkall til dugnad

Det er hyggelig og går raskt når flere rydder sammen. Her er en plakat som du kan skrive ut og henge opp på en oppslagstavle. Skriv på tid og sted for dugnaden. Du kan også skrive ut diplom og dele ut til deltagerne etter dugnaden. NB! Av sikkerhetshensyn inkluderer ikke dugnaden bossplukking langs offentlig vei.

Steg 4: Sett ut dugnadsbosset

BIR henter brennbart dugnadsboss fra aksjonen gratis etter avtale. Dugnadsboss fra nærmiljøet skal leveres i de grønne Hold Norge rent-sekkene. Ikke bruk svarte bossekker eller strandryddesekker. Sett sekkene sammen med bosspannet på vanlig tømmedag for restavfall, eller ta det med til en av BIRs gjenvinningsstasjoner sammen med påmeldingsbekreftelsen du får tilsendt fra BIR. BIR må ha mottatt utfylt påmelding før dugnadsbosset kan hentes eller leveres.

NB! Ting som bossbilen ikke kan ta med må leveres til en gjenvinningsstasjon
Store gjenstander som gamle sykler, bildekk og hageavfall må leveres til gjenvinningsstasjon. Kun brennbart avfall kan leveres til bossbilen. Sand, grus og stein må derfor leveres til en gjenvinningsstasjon, selv om det er kostet opp i sekker.