Vi inviterer borettslag, velforeninger, skoler, barnehager og andre til å delta i vår ryddedugnad. Dette er sjansen til å gjøre det fint i nabolaget og nærmiljøet før  festdagene i mai. Du plukker boss – vi ordner resten, helt uten kostnader for deg.


Steg 1: Meld deg på 

Påmeldingsskjema finner du nederst på siden. Du kan også bruke påmeldingsskjemaet i kundebladet vårt, Bossanova, som kommer i ut i postkassene  fra 9. april.

Steg 2: Hent sekker og hansker

Fra 9. april kan sekker og hansker hentes gratis på BIRs gjenvinningsstasjoner, på kommune-/rådhus/innbyggertorg, eller på disse kjøpesentrene: AMFI Askøy, Bergen Storsenter, AMFI Nesttun, Lagunen Storsenter, Oasen, Vestkanten Storsenter, Øyrane Torg og Åsane Storsenter.

Steg 3: Innkall til dugnad

Det er hyggelig og går raskt når flere rydder sammen. Her er en plakat som du kan skrive ut og henge opp på en oppslagstavle. Skriv på tid og sted for dugnaden. Du kan også skrive ut diplom og dele ut til deltagerne etter dugnaden. NB! Av sikkerhetshensyn inkluderer ikke dugnaden bossplukking langs offentlig vei.

Steg 4: Sett ut dugnadsbosset

BIR henter brennbart dugnadsboss fra aksjonen gratis etter avtale. Dugnadsboss fra nærmiljøet skal leveres i de grønne Hold Norge rent-sekkene. Ikke bruk svarte bossekker eller strandryddesekker. Sett sekkene sammen med bosspannet på vanlig tømmedag for restavfall, eller ta det med til en av BIRs gjenvinningsstasjoner sammen med påmeldingsbekreftelsen du får tilsendt fra BIR. BIRs  må ha mottatt utfylt og signert avtale før dugnadsbosset kan hentes eller leveres.

NB, ikke alt kan leveres
Store gjenstander som gamle sykler, plankehauger, bildekk og hageavfall må leveres til gjenvinningsstasjon. Kun brennbart avfall kan leveres til bossbilen. Sand, grus og stein må også leveres til en gjenvinningsstasjon, selv om det er kostet sammen i sekker.

 

Jeg vil rydde en strand:

Hvor skal dere rydde?Som f.eks bildekk, store plasttønner, bilbatteri eller kanner med oljerester etc.