Gjenvinningsstasjonene holder stengt på julaften og nyttårsaften, i tillegg til på helligdagene. Det gjelder også den mobile stasjonen i Bergen sentrum.

 

Restavfall  

Både 1. juledag og 1. nyttårsdag faller i år på en mandag. For dem med mandagstømming for restavfall har vi satt opp en ny tømmedag for denne ruten, torsdag 28. desember. Om du derimot har tirsdager som tømmedag, kan det være lurt å sette restavfallsspannet frem til tømming tirsdag 19. desember. Din ordinære tømmedag i romjulen faller nemlig bort grunnet 2. juledag og erstattes ikke. Første tømmedag etter jul blir tirsdag 2. januar.

Om tømmedag 
faller på:

Ny dag for restavfall
i alle kommuner

1. juledag

Tors 28. desember

 

Papir- og plastemballasje, matavfall

Dersom din tømmedag for papir og plastemballasje eller matavfall faller på en helligdag, ser du under når det er satt opp en ny tømmedag.

Om tømmedag 
faller på:

Ny dag for papir/plast i
Bergen kommune

Ny dag for papir/plast 
i øvrige BIR-kommuner

Ny dag for matavfall 
i alle kommuner

1. juledag

Tir 19. desember

Man 18. desember

Tor 21. desember

2. juledag

Tor 21. desember

Ons 20. desember

Ons 27. desember

1. nyttårsdag

Ons 3. januar

Tor 4. januar

 Tir 2. januar


For boliglag med beholdere som fellesløsning

Klikk her for viktig informasjon om tømming for fellesløsninger i boliglag med større beholdere.

To stasjoner får nye åpningstider fra nyttår

Fra 1. januar 2024 får gjenvinningsstasjonene i Kvam og Samnanger nye åpningstider. I Kvam vil stasjonen holde lenger åpent om onsdagene og fredagene, mens stasjonen i Samnanger etter nyttår holder åpent fredag istedenfor søndag. Det vil også bli endringer i åpningstiden til to av våre brukthaller i Bergen, i Salhusveien og i Møllendalsveien. Les mer her.

For næringskunder

Næringskunder av BIR Bedrift får også endringer i julen. Informasjon om dette finner du etter hvert på BIR Bedrift sine sider.