Du får tilskudd på inntil kr 1000,- med en begrensning på 50% av innkjøpspris. Tilskuddsordningen for kompost gjelder også for fritidsboliger. Kunder som søker om tilskudd blir nå behandlet etter ny tilskuddsordning, uavhengig av kjøpsdato.  

Eksempel 1: Kjøper du et Bokashi-sett pålydende kr 1500, får du kr 750  i tilskudd av BIR.
Eksempel 2: Kjøper du varmkompostbinge pålydende kr 4000, får du kr 1000 i tilskudd av BIR.

Vi gir kun tilskudd til kjøp av nye kompostbinger og Bokashi.

Les mer om de nye retningslinjene her

Den beste jorden lager du selv!

Varm kompost

Når du komposterer skal alt våtorganisk avfall (matavfall) fra husholdningen i en isolert kompostbinge som er godkjent av BIR. Alle husholdningskunder som bor i BIR-kommunene kan få inntil 1000 kroner i støtte til ny kompostbinge eller til selvbygging av godkjent kompostbinge. I tillegg kan du også få besøk av vår kompostkontrollør for å se at prosessen i din kompostbinge går som den skal. Nb! Før du søker om tilskudd må bingen være tatt i bruk. 

Alt du trenger å gjøre er å anskaffe deg en kompostbinge som vi har godkjent og mottatt søknad om. Hvilke forhandlere som selger kompostbinger som er godkjent ser du i vår forhandlerliste.

I denne brosjyren finner du praktisk info om hvordan du går frem for å kompostere: Den beste hagegjorden lager du selv (PDF)

Ordningen for rabatt på kompoststrø er avsluttet

Vi sender ikke lenger ut rabattkuponger til kompostkunder, men selger fortsatt kompoststrø i sekk til selvkost pris i miljøparkene (tidligere kalt gjenvinningsstasjon). Se prisliste. Pris kan endre seg, men vil aldri være høyere enn at den kun dekker våre utgifter.


Bokashi

De fleste kompostbinger på denne listen er av typen varmkompost som krever plass i hage. Bokashi er forøvrig en godkjent komposteringsmetode som egner seg til bruk i leiligheter. BIR gir støtte til denne type kompostering, på lik linje som med varmkompost.

Informasjon om bokashi finner du her:
http://bokashinorge.no/hva-er-bokashi/


Utbetaling av tilskuddet

Om du kjøper kompostbinge må du legge ved kopi av kvittering på kjøp og bilde av kompostbingen. Det gjør du ved å benytte skjema under.

Søk om tilskudd til kompostbingeGyldig kvittering må vise hva som er kjøpt og at det er betalt. Dette kan for eksempel være en spesifisert kvittering fra butikk, eller ordrebekreftelse sammen med bankutskrift. Søknader uten gyldig kvittering blir avvist


Kontonummer (11 siffer)