Finn dine tømmedager:

 

 Vær oppmerksom på at bosspannet ditt kan bli tømt senere enn vanlig. La spannet stå fremme til det er tømt. Vi kommer mellom kl. 06.00 og 22.00.  Sett gjerne derfor ut spann kvelden før. Selv om vi ofte kommer til samme tid, kan tidspunktet variere.

 Næringskunde av BIR Bedrift? Se BIR Bedrift sine nettsider for informasjon om henting av avfall.

Restavfall

Alle husholdningene med eget restavfallsspann kan, om de vil, tømme bosset hver uke. Renovasjonsgebyret beregnes ut fra antall tømminger. Det lønner seg å kildesortere godt, slik at du ikke har behov for å sette ut restavfallet ofte. Hvilken ukedag restavfallet hentes hos deg, finner du når du søker på adressen din.

Matavfall

De fleste med eget 140 liters restavfallsspann, har tilbud om eget spann til matavfall via påmeldingslenke på SMS. Matavfallet blir hentet hver 14. dag og ordningen er inkludert i renovasjonsgebyret.


Papir- og plasthenting

Har du eget papirspann kan du kaste alt av papir, papp og drikkekartong løst i spannet. Papirspannet har blått lokk (enkelte har brunt) og tømmes av oss hver 4. uke.

Ved siden av papirspannet kan du sette frem BIR-sekker for plastemballasje. Disse sekkene får du gratis på alle BIRs miljøparker og i de aller fleste dagligvarebutikker. En rull inneholder 13 sekker, og er nok til ca. et års forbruk.

Om nærbutikken ikke fører sekkene, spør dem om de kan ta inn sekkene via hovedlageret sitt.

For dem med fellesløsninger
Har du fellesløsning som flere benytter, ta kontakt med kundesenteret for henvendelser om henting i borettslaget/sameie. Bor du i et boliglag som mangler papir- og plasthenting, ta kontakt med styret for å be om dette. Du kan også bruke adressesøket for å finne ulike leveringssteder nær deg.

Få varsel om tømmedager

 BIR-appen kan hjelpe deg å huske når vi kommer og henter avfallet ditt.

Last ned fra App store 

Last ned fra Google Play

 

Plakater til utskrift

Ønsker du utskrift av tømmedagene, bruk adressesøket på forsiden og velg utskrift. Du kan også bestille utskrift av tømmekalenderen.