(read information in english here)

Innsamling av matavfall testes for tiden ut i ulike boligområder i Bergen, deriblant i bossnettområdet. Beboere i boenheter som blir tilknyttet prøveprosjektet vil kunne benytte alle matavfallsnedkast med sin BIR-nøkkelbrikke, den samme som de bruker på øvrige nedkast i bossnettet. Skjermen på nedkastene i bossnettet må aktiveres før man åpner med brikken. Aktuelle huseiere får tilsendt brev fra BIR og beboere i prøveprosjektet får SMS med informasjon.

Papirposer og kjøkkenkurv 

De som er med i prøveprosjektet trenger en kurv med luftehull til kjøkkenet og papirposer til matavfall. Sorteringsutstyret kan også hentes ved den mobile gjenvinningsstasjonen. Her vil dere også kunne hente flere poser når dere går tom. 

Kiwi Strandgaten og Kolonialen på Sydneshaugen har også papirposer som kan hentes gratis.

Du finner mer informasjon om innsamling av matavfall i BIR her: www.bir.no/matavfall

Hvorfor papirposer?
Undersøkelser har vist at mikroplast spres i gjødsel til landbruket, både fra vanlig plast og bioplast. Vi ønsker ikke at matavfall fra BIR skal bidra til dette og vil derfor bruke papirposer til matavfallet. Papirposene er spesiallaget til matavfall og tåler en god del fukt. Unngå likevel fuktig matavfall som våt kaffegrut, sauser og supper. Det må kastes i restavfallet. Det er også viktig å ha en kjøkkenbøtte med god lufting som gjør at matavfallet tørker litt inn og faren for lukt og andre ulemper blir redusert. 

Kart over nedkast for matavfall