Sør på Askøy er det plassert ut fellescontainere som alle kan levere matavfallet sitt til. Vi opplever at ordningen med matavfallscontainere har fungert godt, med lite feilsortering og fornøyde kunder. Mange melder tilbake at det er en fordel slippe å tenke på spannvask og tømmedatoer. Med en containerløsning får vi også en mer miljøvennlig innsamling. 

Her finner du matavfallscontainerne

Matavfallscontainerne er plassert ut ved utvalgte returpunkt for glass- og metallemballasje. Under ser du kart over hvor containerne er utplassert. Du står fritt til å benytte deg av alle containerne, og du trenger ingen nøkkel.

Se interaktivt kart


Slik kommer du i gang

For å komme i gang trenger du BIRs egne papirposer og du får med en kildesorteringskurv til kjøkkenet som posen skal stå i.

Hent i miljøparken

Utstyr vil være tilgjengelig i miljøparken på Ravnanger (tidligere kalt gjenvinningsstasjon) og du kan hente dette i stasjonens åpningstid.

Trenger du kun flere poser? Se utleveringssteder.

Kurven er utformet slik at avfallet får luft og vil dermed tørke når det ligger i papirposen. Tørt matavfall lukter mindre og posen går ikke i stykker. 

LES MER: Slik lykkes du med å sortere matavfallet i papirpose.

Tips når du skal levere matavfallsposen

På alle returpunkt er det et eget spann for plastposer. Dette gjør at du kan frakte matavfallsposen i en plastpose, til fots eller i bil, så lenge du passer på å ta av plasten før du kaster kun papirposen inn i containeren. Miljøtips: Bruk gjenbruksnett eller er plastposen ren, bruk den gjerne flere ganger til samme formål!

Har du noen spørsmål rundt matavfallsordningen? Se våre svar på ofte stilte spørsmål om matavfall, eller ta kontakt med vårt kundesenter. Vi har åpent mandag – fredag 8.15 – 16.00.