Ocean clean-up w/World Saving Hustle!

Tid: Søndag 19. november kl. 10.00-15.00
Sted: Vi møtes på Bergen Busstasjon og kjører sammen ut til ryddestedet ute ved havet. Vi holder på å finne nøyaktig sted og alle deltagere som er påmeldt vil få info om dette.
Inngang: Gratis
Påmelding: Meld deg på her.
Arrangør: World Saving Hustle

Bli med på strandrydding med World Saving Hustle! Det er obligatorisk påmelding så vi sikrer transport og mat til alle. Gratis mat til alle deltagere. Vi stiller med alt av utstyr! Alle er velkommen. Har du spørsmål er det bare å sende en e-post til martin@worldsavinghustle.com.

 

 

Førjulsdag på Hordamuseet

Tid: Søndag 19. november kl. 11.00-15.00
Sted: Hordamuseet. Hordnesvegen 24, 5244 Fana
Inngang: Voksne 200,- Barn 100,- BT Fordel 25 % rabatt for inntil 2 voksne. Gratis med Bymuseets årskort/frivilligkort. Ledsagerbevis.
Påmelding: Meld deg på her.
Arrangør: Bymuseet i Bergen

Hjertelig velkommen til den tradisjonsrike førjulsdagen på Hordamuseet, søndag 19. november kl. 11-15. Høsten er på hell og vinteren står for tur. Nå starter juleforberedelsene og det blir liv i de gamle husene på museet. Juleølet skal brygges, det skal vaskes og bakes. På juleverkstedet blir det lysdypping og det lages bærekraftig innpakning, pynt og julekort med redesign i fokus. I Krambua får du smake kandissukker og se hvordan butikken så ut før i tiden. Kom å se gammeldags julefilm i auditoriet i båthallen. I hovedbygningen er det utstilling og kafé med både noe godt å spise og drikke. Arrangementet avsluttes med juletregang i løa. Billetter finner du på bymuseet.no Velkommen! 

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Lag julepynt av gamle bøker

Tid: Lørdag 18. november og søndag 19. november. Dropp inn mellom kl. 11 og 16.
Sted: VilVite, Thormøhlensgate 51
Inngang: Inkludert i inngangsbilletten på VilVite. Barn 185,- Voksen 215,- Familie (2+2) 690,-
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: VilVite

Vi inviterer sammen med Bergen Offentlige Bibliotek deg til å lage noe nytt av bøker som eller ville blitt kastet. Vi har fått mange bøker, og du kan lage julekort, til og fra-lapper, snøkrystaller, julestjerner, juleengler, julelenker, julehjerter og ellers det du kan komme på. Vi stiller med bøker, lim, saks, tråd og litt annet tilbehør. Du stiller med kreativiteten din. Det du lager får du ta med hjem. Du finner vår gjenbruksaktivitet inne i utstillingen på VilVite lørdag og søndag, og aktiviteten er inkludert i inngangsbilletten. Velkommen til en koselig juleaktivitet!

Interessert? Se arrangementet på VilVite sin nettside.

 

 

Lær deg å reparere Gore-Tex og turtøy

Tid: Søndag 19. november kl. 12.00-15.00
Sted: Bærekraftslaben på Bergen Offentlige Bibliotek
Inngang: Gratis
Påmelding: Informasjon om påmelding kommer
Arrangør: Naturvernforbundet Hordaland

Vi nordmenn elsker turklær av alle typer! Dessverre kjøper vi ofte nytt heller enn å fikse det vi har. Det er dårlig både for miljøet og lommeboken. Bli med på sy- og reparasjonskurs med Morten Wanvik, med særlig fokus på Gore-Tex . Wanvik er en familiefar fra Bergen som begynte å sy i voksen alder. Han syr mye og er blitt veldig god på få år. Høsten 2019 var han en av deltakerne i Symesterskapet på NRK. Ta med dine egne turklær som trenger en fiks, så hjelper vi deg med å forlenge levetiden.

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Handlenett workshop

Tid: Lørdag 18. november kl. 12.00-15.00, søndag 19. november kl. 12.00-15.00, tirsdag 21. november kl. 15.00-17.00
Sted: Solheimsgaten 60
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bærekraftige Liv Løvstakken

Har du lyst å øve deg på å sy? Trenger du et kult handlenett du kan ha med på butikken? Handlenett er noe av det enkleste å sy og er et bra prosjekt å øve på. Kari hjelper deg å sy handlnett enten med stoff du har med selv eller det vi har på Lokalt!

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Gjenbruksmarked

Tid: Søndag 19. november kl. 12.00-16.00
Sted: Sunnfjordheimen, Ytre Morvik 46, 5124 Morvik
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bærekraftige liv Morvik

Tenk om det var lett å finne fine klær brukt? Det ønsker vi i Bærekraftige liv Morvik å gjøre noe med. Den 19.11 arrangerer vi et skikkelig bra gjenbruksmarked. Her kan du kjøpe klær, ting og utstyr til akseptable priser. På markedet vårt finner du det selgerne tenker du som kjøper vil ha glede av. Det blir mulighet for å grille marshmallows og drikke gløgg eller kakao rundt bålpannen, og vi selger også suppe til en billig pris. Ta med deg dine barn, en nabo, slektning eller en venn. Velkommen!

 

 

Do-It-Yourself Sykkelverksted

Tid: Søndag 19. november kl. 12.00-17.00
Sted: Bergen Fellesverksted, Damsgårdsveien 227, 5160 Laksevåg. Inngang inne på verftet.
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bergen Fellesverksted

Velkommen på Do It Yourself-Sykkelreparasjonsverksted. Her kan du komme innom med sykkelen din for å få gjort service og reparasjoner. Vi har et godt oppsett verktøy og utstyr, og våre medlemmer kan forklare og hjelpe hvis du trenger det. Vi har den del forbruksvarer som dekk-lapper, fett, oljer osv. tilgjengelig kostnadsfritt. Større og mer uvanlige deler må du eventuelt ta med selv. Ta gjerne kontakt på forhånd hvis du har lurer på noe,  enten per e-post eller melding på Facebook/Instagram.

Interessert? Se arrangementet på Bergen Fellesverksted sin nettside.

 

 

Svart Hulemarked

Tid: Søndag 19. november kl. 14.00-18.00
Sted: Olav Ryes vei 48, 5006 Bergen
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Stiftelsen Hulen/Svart Marked

Hulen i samarbeid med Svart Marked arrangerer Svart Hulemarked! Et sosialt møtepunkt og julemarked for de mørke sjeler! Her selges brukte klær og tilbehør, hjemmelagde/håndlagde ting, kunst og mye mer!

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Kveldsmøte om miljøvennlig jul

Tid: Søndag 19. november kl. 17.00-20.00
Sted: Le Chef, Nesttun
Inngang: Gratis
Påmelding: Send en e-post til familiestotten@gmail.com. Påmeldingsfrist 01.11.23.
Arrangør: Familiestøtten Bergen

Familiestøtten inviterer til kveldsmøte om miljøvennlig jul. Vi legger opp til diskusjonsgrupper med spørsmålskort for å drøfte gjenbruk i juletider; hvilke julegaver kan man gi brukt? Hva med ikke-materielle gaver? Hvordan kan vi tenke nytt og annerledes? Ideer og resultater vil publiseres på Familiestøttens sosiale mediekanaler.

 

 

Klikk på dag for å se aktivitetene: