Åpent på LOKALT

Tid: Mandag 20. november kl. 10.00-14.00, tirsdag 21. november kl. 12.00-17.00, onsdag 22. november kl. 12.00-17.00, torsdag 23. november kl. 14.00-18.00, fredag 24. november kl. 12.00-17.00
Sted: Solheimsgaten 60
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bærekraftige Liv Løvstakken

Velkommen til Lokalt! I tillegg til alle aktivitetene holder vi åpent under hele Gjenbruksuken! Hver dag kan du komme innom for en prat, en kopp kaffe/te eller besøke vår bruktkrok der vi selger bøker, stiklinger og klær for en billig penge (20,- voksne, 10,- barn). I tillegg har vi printetjenester (2,- per side) og du kan når som helst bruke våre symaskiner (gratis). 

 

 

Lapper & Kaffe på Lokalt!

Tid: Fredag 24. november kl. 12.00-17.00
Sted: Solheimsgaten 60
Inngang: Vi selger lapper og kaffe. Gratis kaffe til de som har med egen kopp.
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bærekraftige Liv Løvstakken

Vi feirer avslutning på Gjenbruksuken med cottage cheese-lapper og kaffe. Ta med egen kopp så får du gratis kaffe to-go!

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Alt kan gjenbrukes! Bare fantasien setter grenser!

Tid: Mandag 20. november, tirsdag 21. november, onsdag 22. november, torsdag 23. november og fredag 24. november kl. 13.00-15.30
Sted: Strandgaten 225
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Impulssenteret

Ta med det du selv vil bruke, eller kjøp hos oss. I forbindelse med Gjenbruksuken 2023, ønsker Impulssenteret å invitere til en passe vill og gal uke hvor man utfordrer skaperevnen. Ta med noe du er lei, som er ødelagt eller kunne være gøy å endre bruken av. Alt kan brukes til noe! Enten du er kunstner eller «kunstner» eller bare vil utfordre deg selv til å se løsninger du ikke før har sett! Velkommen! Ingen forkunnskaper trengs.

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Second Hand moteshow på Nesttun Eldresenter

Tid: Fredag 24. november kl. 14.00-15.00
Sted: Hardangerveien 4, 5224 Nesttun
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Stiftelsen Sesam

Velkommen til moteshow på Nesttun Eldresenter i lokalene til Sesam Kafe. Det blir rød løper, catwalk, bobler og ikke minst modeller iført klær fra vårt eget second-hand tilbud. Arrangementet er åpen for alle.

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

Lag blomsterpotter inspirert av spillfigurer!

Tid: Fredag 24. november kl. 14.00-16.00
Sted: Loddefjord bibliotek, Vestkanten
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bergen Offentlige Bibliotek avd. Loddefjord

Vi lager blomsterpotter av gamle brusflasker, og dekorerer dem som våre favorittspillfigurer. Passer for barn fra 5. trinn og oppover.

 

 

 

 

Reparere merkeklær

Tid: Fredag 24 november kl. 14.00-20.00
Sted: Familiestøttens lokale, Midtun
Inngang: Gratis
Påmelding: Send en e-post til familiestotten@gmail.com
Arrangør: Familiestøtten Bergen

Vi reparerer merkeklær vi har fått donert. Klærne blir julegaver til familier vi deler ut klær til. Vi stiller med symaskiner og god mat. 

 

 

 

Green Friday: Clothing Swap + Repair Cafe

Tid: Fredag 24 november kl. 15.00-20.00
Sted: Bergen Kjøtt, Skutevikstorget 1
Inngang: 50-100 kroner
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Clothing Swap Bergen

Velkommen til Bergens største klesbyttearrangement! Feir Grønn Fredag istedenfor Black Friday ved å bli med oss i november på en klesbytte- og reparasjonskafé. Den perfekte avslutningen på Gjenbruksuken! Dykk ned i skapet og samle maks 7 klesplagg. Ved byttet får du poeng for hver vare. Ta deg deretter tid til å se gjennom de velfylte stativene for å finne noe fint og betal for det med poengene du mottok. Klærne du leverte vil bli gjort tilgjengelig for nyankomne byttere, og du drar hjem med det nye antrekket ditt! Reparer dine egne klærne i reparasjonskafeen. Våre erfarne frivillige hjelper dere med å gjøre små reparasjoner.

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Byttekveld i Bjørnarhallen

Tid: Fredag 24. november kl. 17:00 - 20:00
Sted: Øvre Seimsmark 70, 5260 Garnes
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bjørnar Håndball

Frem til og med uke 46 kan du levere inn klær og ting (som er i fin stand) til Bjørnarhallen mandag-fredag mellom 16:00 og 20:00. Vi tar ikke i mot møbler.
Fredag 24. november mellom 17:00 og 20:00 er selve kvelden vi har byttedagen og alle har muligheten til å plukke med seg hjem gjenbruksskatter helt gratis!

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Jule-kle-fest

Tid: Fredag 24 november kl. 19.00-23.00
Sted: Lystgården, Kanonhaugen 39, 5097 Bergen
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bærekraftige Liv Landås

På selveste Green Friday inviterer vi til en festkveld i Lystgården, som skal være et så fristende alternativ til Black Friday, at gjenbruk blir det helt naturlige førstevalget! Her kan du kjøpe og/eller selge penklær til jul. På markedet gir designere deg råd om valg av plagg, og tips til eventuelle justeringer. Om du vil fikse på noe, kan du levere plagget inn til en profesjonell reparatør, eller gå opp i Søm & Bobler-avdelingen og fikse selv, med veiledning fra gode hjelpere. Det blir bobler og annet godt å kjøpe i baren. Vil du selge? Påmelding: birthe@barekraftigeliv.no

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

Bokmarked på Landås bibliotek

Tid: Mandag 20. november - lørdag 25. november. Bokmarkedet er åpent hver dag i bibliotekets åpningstid. Åpningstidene finner du på bergenbibliotek.no.
Sted: Landås bibliotek, Nattlandsveien 76a
Inngang: Gratis
Påmelding: Ingen påmelding
Arrangør: Bergen Offentlige Bibliotek, Årstadbibliotekene

Sikre deg noen litterære godbiter til en billig pris på Landås biblioteks bokmarked! Vi selger utgåtte bøker fra biblioteket - bra for miljøet, for lommeboken og for leselysten! Markedet er åpent hele uken i bibliotekets åpningstid.

Interessert? Se arrangementet på Facebook.

 

 

 

Klikk på dag for å se aktivitetene: