Lørdag 18. november ønsker vi velkommen til Grønn lørdag på Torgallmenningen klokken 11-16. Kom innom teltet vårt for å besøke mange spennende boder med morsomme aktiviteter for store og små! I teltet møter du:

 

BIR og Bergen kommune

Ta turen innom BIR og Bergen kommune sin stand under Gjenbruksuken! Vi kan svare på det du måtte lurer på om kildesortering og forteller svært gjerne mer om ombrukssatsningen til BIR og det vi gjør for å gi nye gjenstander nytt liv i nye hjem. Noen av våre dyktige medarbeidere vil være tilgjengelig for alle spørsmål som måtte oppstå. I tillegg blir det kildesorteringsspill for store og små.

Vintagequeen.no

Selger vintagevesker og tilbehør fra kjente designere som Louis Vuitton, Mulberry, Chanel, Gucci, Dior og flere. Redesignede smykker fra gamle knapper har vi også.

 

 

Give Music a Chance - Norway

Give Music a Chance – Norway er en ideell organisasjon som har som formål å samle inn og reparere brukte musikkinstrumenter og utstyr for bruk i sosiale og inkluderende tiltak rettet mot barn og unge. Vi samler inn og reparerer instrumenter og utstyr på stand. Give Music a Chance er på stand sammen med BIR hvor vi reparerer instrumenter og tar imot donerte instrumenter til prosjektet. Live musikk og underholdning.

 

Opplett Norge AS

Opplett selger vanntette bærenett laget av gjenbruksmaterialer som regntøy- og regntøystoff som egentlig skulle ha blitt kastet. Nettene er produsert av lokale attføringsbedrifter som ALF og Nordnes Verksteder.

 

Naturvernforbundet Hordaland

Vi vil informere om miljøvennlig jul, aktivitetsjulekalender og reparasjonsgavekort. Det blir også en aktivitet med gjenbruksmaterialer.

 

Matsentralen Vestland

Her får man tips og råd om hvordan man kan bli en matredder i egen husholdning.

 

Impulssenteret

Sammen med publikum vil vi lage et (eller flere) kunstverk av gamle og/eller ødelagte gjenstander og malingrester.

 

Fileks AS

Informasjon om innsamlingen vår og salg av utvalgte plagg fra nettbutikken.

 

Stiftelsen Sesam

Vi stiller med vintageskatter fra Sesam Second Hand til hyggelige priser.

 

Brukelig

Brukelig er en liten butikk som drives på hobbybasis. Der kan du skaffe deg gjenbruksgarn og tilbehør som pinner og knapper til en billig penge. Alle strikkere kjenner til fenomenet "restegarn", og Brukelig tar sikte på å tilgjengeliggjøre noens rester til andres glede og nytte. Det blir også mulighet for å donere garn for den som vil det.

 

Nordnes Verksteder AS

Salg av gjenbruksprodukter, laget av bannere brukt på DNS, Grieghallen, KODE m.m. Det vil også være konkurranse, med premie til beste ide til nytt produkt.

 

Det Vestnorske Teateret

På vår stand vil du finne kostyme og rekvisittar som har vore brukt i våre framsyningar! Det Vestnorske Teateret er oppteken av gjenbruk og miljø, og dette har vi med oss i vårt daglege arbeid når vi skal finne/sy kostyme, leite etter rekvisittar eller ombruk materiale til å bygge scenografi. I 2022 vart vi sertifisert som Miljøfyrtårn bedrift. Alle tilsette er opptekne av å redusere klimaavtrykket til DVT.

 

Clothing Swap Bergen

Upcycle klær med Clothing Swap Bergen! Under åpningen av Gjenbruksuken arrangerer CSB et lite upcyclingsverksted. Vi tar med noen materialer som kan brukes til å upcycle klær. Pynt et par jeans med maling, fest en patch på en genser eller broder på en t-skjorte. Her får man også informasjon om Clothing Swap Bergen, Bergens største byttearrangement, og kan man melde deg som frivillig.

 

BIR Bedrift, Ommat og MER ENN

Avfall som ressurs - matrester til ny mat og fôr. Innovasjonsbakst med grønnsaker som ellers ville blitt matsvinn. Melbillelarver som avles opp på matressurser. Les mer om Ommat her.

 

Bærekraftige Liv Løvstakken

På vår stand får du møtt to frivillige som kan fortelle deg om alle aktivitetene og kurs vi har på Lokalt, svare på spørsmål/idéutveksling. Vi vil også ha en liten gøy aktivitet.

 

Framtiden i våre hender Bergen

Visste du at 1/3 av mat som blir produsert blir kastet? Vi i Framtiden i våre hender Bergen byr på småretter laget av matvarer reddet fra butikker. Du kan også plukke med deg noe fra vår åpne Dumpster Deli! Kom og lær litt om matsvinn med oss! 

 

 

NORCE og Universitetet i Bergen

Mikroalger er en slags bittesmå planter som kan brukes som råmateriale til mange produkter, fra mat og fôr til materialer som sko. Mikroalger utfører fotosyntese, så de bruker lys og karbondioksid og litt gjødsel for å vokse. Men i stedet for ren CO2 og gjødsel er de også utrolig flinke til å bruke avfallsstrømmer for å få næring, for eksempel CO2 fra røykgass eller nitrogen og fosfor fra reststrømmene som kommer fra produksjon av fisk eller insekter. Men hvordan ser produksjonsprosessen ut? Og kan vi lage enda bedre produkter fra alger? Vil du lære mer? Kom til standen vår!

 

Bærekraftspilotene ved UiB

Vi i Bærekraftspilotene er fire studenter ansatt av UiB som hjelper dem med å bli mer Klimanøytrale! Vi tar med et par gjenstander som har ligget lenge i Byttebua, klarer du å komme med idéer til hva vi kan bruke gjenstandene til? Eller kanskje du trenger et nytt gjenbrukstips, eller har et å gi? Kom innom for en prat om gjenbruk, så stiller vi med boller og kaffe!

 

 

Klikk på dag for å se aktivitetene: