Vi oppfordrer alle til å gi strendene våre en hjelpende hånd. Strendene flyter mange steder over med plast. Den brytes ned og blir til mikroplast som forurenser miljøet i havet. Rydder du - så tar vi oss av bosset!

Du kan hente strandryddesekker på alle våre gjenvinningsstasjoner, fylle dem med marint avfall fra en strand og levere de gratis til alle våre gjenvinningsstasjoner. BIR får kampanjemidler fra Miljødirektoratet til å dekke utgiftene knyttet til strandrydding.

Registrer din dugnad

Registrer gjerne din dugnad på Hold Norge rent sin ryddeportal.
Der finner du også en oversikt over strender som trengs å ryddes, se hvilke som allerede er blitt ryddet eller meld inn strender du vet trenger å bli ryddet.

Gratis levering av plast plukket på strender

Avfall fra en strandrydding kan leveres gratis til alle våre gjenvinningsstasjoner så fremt dugnadsbosset leveres i de gjennomsiktige strandryddesekkene. Disse sekkene får du tak i på alle våre gjenvinningsstasjoner. Du kan også hente sekker på hovedkontoret til BIR i Conrad Mohrsvei 15 på Minde eller BOF sine lokaler på Helleneset. Den mobile gjenvinningsstasjonen som kjører i Bergen sentrum, deler ut sekker men kan ikke ta imot fylte sekker med havplast.

BIR kan også ta imot strandryddesekker på ordinær rute for restavfallsbilen etter avtale. Strandryddesekkene må da plasseres et sted der bossbilen vanligvis stopper, som ved et hyttepunkt, returpunkt eller hentested for bosspann. Slik levering av strandboss må avtales før ryddeaksjonen og vi må informeres etter dugnaden om antall sekker og  hentested. Bruk skjema under for å avtale henting.Jeg vil rydde en strand:

Hvor skal dere rydde?Som f.eks bildekk, store plasttønner, bilbatteri eller kanner med oljerester etc.