Gratis levering av plast plukket på strender

Meld dugnaden inn ved å bruke strandryddingsskjema på bir.no. Du får da en kopi av påmeldingen som gjør at du kan levere sekkene gratis på gjenvinningsstasjonen så fremt dugnadsbosset leveres i de gjennomsiktige strandryddesekkene.

Disse sekkene får du tak i på alle våre gjenvinningsstasjoner, også den mobile som kjører i Bergen sentrum. Du kan også hente sekker på hovedkontoret til BIR i Conrad Mohrsvei 15 på Minde eller BOF sine lokaler på Helleneset. 

BIR kan også ta imot strandryddesekker på ordinær rute for restavfallsbilen etter avtale. Strandryddesekkene må da plasseres et sted der bossbilen vanligvis stopper, som ved et hyttepunkt, returpunkt eller hentested for bosspann. Slik levering av strandboss må avtales før ryddeaksjonen og vi må informeres etter dugnaden om antall sekker og  hentested. Bruk skjema under for å avtale henting.

Følg retningslinjer etter koronautbruddet

Fpr å unngå smittespredning under det pågående koronautbruddet er det viktig å ikke arrangere større dugnader. Følg myndighetenes retningslinjer om å holde mer enn én meters avstand til andre, og ikke samles i grupper på mer enn fem personer utendørs.

Jeg vil rydde en strand:

Hvor skal dere rydde?



Som f.eks bildekk, store plasttønner, bilbatteri eller kanner med oljerester etc.