Grilling er perfekt for matredding.

Du kan grille matrester fra eget kjøleskap – eller kanskje får du tak i både grillmaten og godt tilbehør gjennom appene Too Good To Go eller Throw No More.


For miljøet er det best om flest mulig unngår miljøverstingen engangsgrill og heller investerer i flergangsgriller. Det finnes mange ulike bærbare griller å velge mellom.

Too Good To Go er en app der spisesteder, bakerier, butikker, kiosker og hoteller selger ut mat eller måltider til redusert pris, for å unngå å kaste, mens Throw No More gir deg en oversikt over matbutikker i nærheten som har varer til nedsatt pris, fordi de nærmer seg utløpsdato.

Bare fantasien setter grenser for hvilke spennende salater du kan sette sammen av rester i kjøleskapet. Hva med å grille restene av hjertesalaten etter fredagstacoen? Potetrester blir raskt til en deilig potetsalat, mens det du har liggende av ulike rotgrønnsaker og løk lett kan bli en deilig grønnsakspakke.


Grønnsakspakker på griller er en god måte å bruke opp rester fra grønnsaksskuffen.

Lager du grønnsakspakker i aluminiumsfolie er det fint om du sorterer og kaster folien som glass og metallemballasje. Les også våre tips til hvordan du blir en miljøvennlig grillmester.

Husk at du også kan grille frukt og bær som trenger å bli brukt. Enten blir det tilbehør til middagen eller en lun dessert – kanskje grillet lun fruktsalat, fruktspyd eller fersken med is til? Du kan også lage din egen matredderis å ha som dessert.


Grillet frukt kan bli en nydelig dessert, eller tilbehør til middagen.

Griller man flere sammen og det blir mye rester er det smart å pakke det raskt bort, så maten ikke ødelegges i varmen. Sett det i kjøleskapet i tette bokser for økt holdbarhet, så kan det bli en god lunsj neste dag. Mange rester passer for eksempel i salat, omelett eller på pizza, som kan være kjekk lunsjmat.

Skal du grille et annet sted en hjemme kan en liten kjølebag forhindre at matrestene blir dårlige.

Flere matredder-tips for grillmiddagen får du her:

Matredding + grillmat = sant

Dette kan du lage av matvarene dine!

 

Alle foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no