Den beste jorden lager du selv!

Når du komposterer skal alt våtorganisk avfall (matavfall) fra husholdningen i en isolert kompostbinge som er godkjent av BIR. Alle husholdningskunder som bor i BIR-kommunene kan få inntil 1000 kroner i støtte til ny kompostbinge eller til selvbygging av godkjent kompostbinge. I tillegg får du rabattkuponger for kjøp av strø. Du kan også få besøk av vår kompostkontrollør for å se at prosessen i din kompostbinge går som den skal. Nb! Før du søker om tilskudd må bingen være tatt i bruk.

Alt du trenger å gjøre er å anskaffe deg en kompostbinge som vi har godkjent og mottatt søknad om. Hvilke forhandlere som selger kompostbinger som er godkjent ser du i vår forhandlerliste.


Bokashi

De fleste kompostbinger på denne listen er av typen varmkompost som krever plass i hage. Bokashi er forøvrig en godkjent komposteringsmetode som egner seg til bruk i leiligheter. BIR gir støtte til denne type kompostering, på lik linje som med varmkompost.

Informasjon om bokashi finner du her:
http://bokashinorge.no/hva-er-bokashi/


Reduksjon i pris ved kjøp

Noen av forhandlerne gir direkte avslag i prisen over disk. Da fyller du ut søknad hos forhandleren som sender denne inn sammen med kvittering.


Utbetaling av tilskudd i etterkant

Om du kjøper kompostbinge av en forhandler som ikke gir direkte avslag i pris, må du sende inn søknad og bilde av kvittering. Det gjør du ved å benytte skjema under.

 

Ønsker du rabattkuponger til kompoststrø?

Alle BIR-kunder som komposterer kan få tilsendt rabattkuponger for kjøp av kompoststrø på våre gjenvinningsstasjoner til halv pris. Du får det automatisk når du søker om tilskudd, men dersom du allerede komposterer og kun ønsker rabatt på kompoststrø kan du søke om dette her.

 

Søk om tilskudd til kompostbinge