Den beste jorden lager du selv!

Når du komposterer skal alt våtorganisk avfall (matavfall) fra husholdningen i en isolert kompostbinge som er godkjent av BIR. Alle kunder som bor i BIR-kommunene kan få inntil 1000 kroner i støtte til kjøp av ny kompostbinge eller til selvbygging av godkjent kompostbinge. I tillegg får du rabattkuponger for kjøp av strø. Du kan også få besøk av vår kompostkontrollør for å se at prosessen i din kompostbinge går som den skal.

Alt du trenger å gjøre er å anskaffe deg en kompostbinge som vi har godkjent og mottatt søknad om. Hvilke forhandlere som selger kompostbinger som er godkjent ser du i vår forhandlerliste.

De fleste kompostbinger på denne listen er av typen varmkompost som krever plass i hage. Bokashi er forøvrig en godkjent komposteringsmetode som egner seg til bruk i leiligheter. Informasjon om bokashi finner du her:
http://bokashinorge.no/hva-er-bokashi/


Reduksjon i pris ved kjøp

Noen av forhandlerne gir direkte avslag i prisen over disk. Da fyller du ut søknad hos forhandleren som sender denne inn sammen med kvittering.


Utbetaling av tilskudd i etterkant

Om du kjøper kompostbinge av en forhandler som ikke gir direkte avslag i pris, må du sende inn søknad og bilde av kvittering. Det gjør du ved å benytte skjema under.

 

 

Søk om tilskudd