Viktig å vite før du besøker gjenvinningsstasjonen

For å overholde myndighetenes krav til smittevern må vi sette en begrensning på antall biler som slipper inn på stasjonene om gangen. Dette fører tidvis til mye kø i en tid på året det også vanligvis er stor pågang. Særlig meldes det om lang ventetid på stasjonene i Bergen. Det er derfor viktig at alle er godt forberedt før de besøker oss.

Unngå rushtiden
Det er fint om du kan unngå levere avfall på lørdager med mindre dette er helt nødvendig. Mandager er også en veldig travel dag for oss. Kan du levere avfall rundt «middagstider» er det et flott tidspunkt da det er vanligvis en roligere periode mellom kl 15-17. Da unngår vi kø og for mange folk inne på området. ​ I Bergen er alle stasjoner åpen alle hverdager helt til klokken 20.00.

Her kan du se alle åpningstider på alle stasjoner.

Søndagsåpent på Espehaugen
I håp om å kunne bedre spre kundetrafikken i Bergen, vil vi på Espehaugen gjenvinningsstasjon holde åpent kl 10 - 15 på følgende søndager: 

  • 10.mai.
  • 24. mai (vi har åpent pinseaften med vanlig åpningstid)
  • 7. juni
  • 14. juni

NB! Vi gjør oppmerksom på at alle stasjoner stengt på de offisielle fridagene, og dette gjelder også for 17. og 31. mai (1.pinsedag).

Bruk gjennomsiktige sekker og sorter avfallet godt
Sorter avfallet godt før du kommer. Da blir det bedre flyt! Bruk gjerne sorteringsguiden for hjelp. Det er fint om du leverer avfall løst, men ønsker du samle avfall i en sekk, så må sekken være gjennomsiktig ved levering på gjenvinningsstasjonen dersom du vil unngå å betale 40 kroner ekstra per sekk. Da slipper vi også bruke unødig tid på å sjekke innholdet. 
Les mer om bruk av gjennomsiktige sekker her.

Brukthaller holdes stengt
Som et smittereduserende tiltak har vi stengt alle BIRs brukthaller og brukthjørnet på den mobile gjenvinningsstasjonen. Erfaringsmessig vet vi at det regelmessig er mange mennesker innom brukthallene samtidig, og noen av brukthallene våre er små. Vi mener derfor at det blir for trangt og tett til at vi finner det forsvarlig å holde brukthallene åpne.

Hold avstand
Vi ber om at alle som besøker gjenvinningsstasjonene holder minst en meters avstand til kunder og medarbeidere. Vi desinfiserer håndterminalen etter hver kunde. Vi vil likevel anbefale alle å betale med Vipps av de som kommer. Viktig: Ikke besøk gjenvinningsstasjonen hvis du er syk eller i karantene. 

Les mer om alle BIRs tiltak i forbindelse med koronautbruddet