Velkommen til Gjenbruksdagen på Torgallmenningen klokken 12-16. Kom innom teltet vårt for å besøke mange spennende boder - her blir det reparasjoner, matredding, bytting, utstillinger og morsomme aktiviteter for store og små!

 

Matkastebord

Folkebevegelsen Spis opp maten og Matsentralen i Bergen viser frem matkastebordet som viser hvor mye hver og en av oss i snitt kaster av spisbar mat i året. De vil også servere superdigge bananlapper, laget av bananer som ellers ville gått til spille. Fiskedam

Haventusiastene fra Havkollektivet er på plass med en smakebit fra årets Passion for Ocean-festival som fant sted i august. Kom innom og prøv fiskelykken i fiskedammen!

 


Nyreparerte gjenbrukssko

Skomakerhuset AS og skomaker Harald flytter ut på torgallmenningen for en dag. På standen blir det blant annet salg av sko og annet som Harald har reparert, men som aldri ble hentet. Til vanlig finner du Skomakerhuset AS i Torggaten 11.Belle Skredderi

Belle Skredderi er drevet av klesdesigner Isabell Klementsen. Dette er en bærekraftig skredderstue som holdet til i Bergen. Vi tilpasser eksisterende klær og syr nye plagg fra bunn. Du kan også selv designe klær skreddersydd etter ønske. Belle Skredderi blir å se på torgallmenningen på gjenbruksdagen.Julekrans, julekalender og tips til mer miljøvennlig jul

Naturvernforbundet Hordaland inviterer til verksted hvor du kan lage aktivitetsjulekalender og julekrans av fremmedarten hemlokk som har blitt fjernet fra Langeskogen. Du kan også kjøpe reparasjonsgavekort og få konkrete tips og inspirasjon til hvordan du kan gjøre julen litt mer miljøvennlig.
Bærekraftige bærenett

Opplett produserer unike og bærekraftige bærenett som berger tingene dine fra regnet – og regntøyet fra søppelsjakta. Kom innom standen for å sikre deg et eksemplar. Finn oss på Instagram; Opplett, og på Facebook; Opplett Norge.

 


Sykkelfiks med Cyclofix

Ta sykkelen med deg på gjenbruksdagen og kom innom standen til Cyclofix.  Der kan nemlig Joakim, Bergens omreisende sykkelreparatør, se på den for deg. Har han deler på lager kan han fikse den for deg på stedet.

 


Fiks elektronikk hos C&V teknikk

Er det ikke på tide at vi slutter å være verdensmestre i elektronikk-kasting?  Hvitevarer, utstyr og apparater - det meste av elektronikk kan repareres, og vi i C&V teknikk AS kan gjøre jobben. Kom innom standen vår på gjenbruksdagen.

 

Lapes gir møbler nytt liv

Ikke gjem gamle stoler og sofaer bort på loftet eller i kjelleren. Ta dem heller med til Lapes som pusser dem opp etter alle kunstens regler. Da får du et nytt møbel til en god pris. Stikk bortom standen vår på gjenbruksdagen hvis du har spørsmål.

 

 

Tinghuset

Vi viser fram en Bærekraftige liv-prototype: Tinghuset! Her kan nabolaget bytte ting vi ikke har bruk for selv, når som helst. Vi forteller også om hva Bærekraftige liv har å tilby av gjenbrukskurs – og viser hvordan du kan reparere klær for å gi dem lengre liv.

 

 

Astamr systue

På Astamr systue har vi mer enn 25 åre erfaring med klær og gjenbruk. Vi kan både skreddersøm, reparasjon og tilpasning av klær. Er du bitt av sybasillen kan du også kjøpe symaskin hos oss. På Gjenbruksdagen flytter vi ut på  Torgallmenningen for en dag, og kan blant annet hjelpe deg med enkle reparasjoner. 

 

Vilt Vintage

Vilt Vintage gjør det enklere å finne frem til skattene som fins på nett og øke fokus på å handle brukte klær. Ved å handle brukt skåner du miljøet i tillegg til at du får en garderobe med unike og vakre plagg. På standen vår selger vi våre vintageskatter, har konkurranse og svarer på alle spørsmål du har om fordelene ved å handle vintage.