BIR logo Tekststørrelse A A A | BIR logo English| Kontakt oss| Selskaper i BIR| Ledige stillinger| Avfallsløsninger| Presse |
www.bir.no  Kundesenter  for husholdning: 815 33 030
ÅPENT MAN-FRE: 08 - 16
   BLI KVITT BOSSET
   SELVBETJENING
   VANLIGE SPØRSMÅL
   LÆR MER
   OM BIR PRIVAT

Din neste bosstømming

For husholdningskunder

Finn gjenvinningsstasjon og åpningstider

Finn ditt nærmeste returpunkt

Du er her: Skip Navigation LinksBIR.no > BIR Privat AS > Lær om miljø med BIR! 
 
Lær om miljø med BIR! 
   
BIR tar imot skoleklasser på omvisning på eneriganlegget i Rådalen. Vi tilbyr gratis busstransport til 4. trinn. 

Vi vet ut fra læreplanen at elever på 4. trinnet ofte jobber med miljø på skolen og vi tilbyr et skoleprogram skreddersydd for elever på 4. trinn.

Gratis buss til fjerdeklassinger
BIR dekker kostnadene for transport og omvisning på vårt energianlegg for alle 4. trinn i BIRs eierkommuner som ønsker benytte seg av tilbudet.Vi hadde over 2000 skoleelever på besøk fra våre ni eierkommuner i 2015. Det ga oss muligheten til å lære opp mange barn og ikke minst til å få mange miljøagenter på lag.

Om skoleprogrammet

Skoleklassen hentes med buss på skolen som vi bestiller og blir kjørt til energianlegget vårt i Rådalen. Her blir restavfallet fra alle BIR-kommunene energigjenvunnet til strøm og varme. Anlegget har to store ovner med vindu som gjør at det er mulig å se rett inn i flammene når restavfallet brenner. Energianlegget er også en veldig fin plass å prate om kildesortering og det som da er viktig at ikke havner i restavfallet. 

Andre skoletrinn
På grunn av sikkerhetsrutiner må elever vente til de er begynt i fjerdeklasse før de kan komme på anleggene våre. Eldre klassetrinn er hjertelig velkommen til omvisning, men i de fleste tilfeller dekker vi da ikke busstransport. Men vi har mange besøk fra både ungdomskoler, videregående og studenter. Barnehager har vi dessverre ikke mulighet til å ta i mot.

Kontakt oss
Bruk gjerne vårt kontaktskjema (se oransje knapp oppe til høyre) for å sende forespørsel om å komme på besøk. Eller send en epost til kommunikasjon@bir.no.
Husk å oppgi antall elever og ønsket dato.

Miljøskolen
Hvis du går inn på
miljøskole.no, så finner du gratis undervisningsopplegg til elever på barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole. De har trykket materiell, videoer og gode nettsider med ulike aktiviteter. Her kan dere lære mye om kildesortering og gjenvinning.

Les mer:
Holdningsskapende arbeid

    
   
    Print     Mail

Relatert informasjon

Kontakt oss | Telefon: 815 33 030 | E-post: bir@bir.no | Faks: 55277701

Besøkadresse: Conrad Mohrs veg 15

Postadresse: BIR Privat AS, Postboks 6004, 5892 Bergen