BIR logo Tekststørrelse A A A | BIR logo English| Kontakt oss| Selskaper i BIR| Ledige stillinger| Avfallsløsninger| Presse |
www.bir.no  Kundesenter  for husholdning: 815 33 030
ÅPENT MAN-FRE: 08 - 16
   BLI KVITT BOSSET
   SELVBETJENING
   VANLIGE SPØRSMÅL
   LÆR MER
   OM BIR PRIVAT

Din neste bosstømming

For husholdningskunder

Finn gjenvinningsstasjon og åpningstider

Finn ditt nærmeste returpunkt

Du er her: Skip Navigation LinksBIR.no > BIR Privat AS > Returkartonglotteriet 
 
Returkartonglotteriet 
   
For å delta må du skylle, brette og stappe drikkekartonger i hverandre til en solid kubbe. På kubben skriver du navn og telefonnummer. Du kan vinne inntil 100.000 kr! 
Det er Grønt Punkt Norge som står for innsamlingsordningen for drikkekartong og står dermed også bak lotteriet. Men det er BIR som er ansvarlig for å trekke ut kartonger fra BIR-kunder og levere dem videre til den nasjonale trekningen.
 
BIR tar kontakt med vinnere som kommer fra BIR-kommuner.

Flere trekninger i året
løpet av et år deles det ut 1,6 millioner kroner fordelt på 120 premier á kr. 10.000 og 4 premier á kr. 100.000. Lotterikubber trekkes på 74 forskjellige treningssteder i landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene går videre til nasjonal trekning. Det gjennomføres trekninger 4 ganger i året. Du kan følge trekningsresultatene på Grønt Punkt sine sider.

Slik gjør du det
For å delta må du skylle, brette og stappe drikkekartonger i hverandre til en solid kubbe. På kubben skriver du navn og telefonnummer. Du kan skrive ditt eget, men du kan også velge å skrive noen andre sitt om du kjenner noen du mener fortjener en premie. Eventuelt navn på et lag, skole eller en organisasjon? Alle kan delta!

Stor gevinst - også for miljøet
Den virkelig store gevinsten er det miljøet som får. For miljøgevinsten er stor når ressurser brukes på nytt. Når vi bruker råvarer flere ganger sparer vi energi, fremfor å lage kartong og papir fra trær som er en mer energikrevende prosess.

Hva skjer med kartongene?
I BIR leveres kartongene sammen med papp og papir. Dette blir hentet og går til sorteringsanlegget i Fana. Dette er faktisk et av Norges mest moderne
papirsorteringsanlegg.

Her blir de forskjellige typer papirer sortert hver for seg, og sendt til forskjellige steder fabrikker for å bli gjenvunnet. Drikkekartongene og annen emballasjekartong sendes til svenske papirfabrikker der de blant annet blir til ny emballasjekartong og teknisk papir.

   
   
    Print     Mail

Relatert informasjon

Kontakt oss | Telefon: 815 33 030 | E-post: bir@bir.no | Faks: 55277701

Besøkadresse: Conrad Mohrs veg 15

Postadresse: BIR Privat AS, Postboks 6004, 5892 Bergen