BIR logo Tekststørrelse A A A | BIR logo English| Kontakt oss| Selskaper i BIR| Ledige stillinger| Avfallsløsninger| Presse |
www.bir.no  Kundesenter  for husholdning: 815 33 030
ÅPENT MAN-FRE: 08 - 16
   BLI KVITT BOSSET
   SELVBETJENING
   VANLIGE SPØRSMÅL
   LÆR MER
   OM BIR PRIVAT

Din neste bosstømming

For husholdningskunder

Finn gjenvinningsstasjon og åpningstider

Finn ditt nærmeste returpunkt

Du er her: Skip Navigation LinksBIR.no > BIR Privat AS > Kompostering 
 
Kompostering 
   
Kompostering innebærer at husstanden sorterer matavfall og annet organisk materiale (som kan bli til jord) og legger dette i en godkjent varmkompostbinge. 

Alle BIR-kunder har tømmeregistrering av restavfall. Renovasjonsgebyret påvirkes da ved at spannet settes sjeldnere ut til tømming. Hjemmekompostering kan være et godt tiltak for å redusere behovet for restavfallstømminger.

Slik blir du hjemmekompostør
Når du komposterer skal alt våtorganisk avfall (matavfall) fra husholdningen i en isolert kompostbinge som er godkjent av BIR. Alle kunder som bor i BIR-kommunene kan få inntil 1000 kroner i støtte til kjøp av ny kompostbinge eller til selvbygging av godkjent kompostbinge. I tillegg får du rabattkuponger for kjøp av strø.  Du kan også få besøk av vår kompostkontrollør for å se at prosessen i din kompostbinge går som den skal.

Alt du trenger å gjøre er å anskaffe deg en kompostbinge som vi har godkjent og mottatt søknad om. Hvilke forhandlere som selger kompostbinger som er godkjent ser du i vår forhandlerliste.

Avslag over disk
Noen av forhandlerne på vår
forhandlerliste gir direkte avslag i prisen over disk. Da fyller du ut søknad hos forhandleren som sender denne inn sammen med kvitteringen.

Utbetaling av tilskudd i etterkant
Om du kjøper kompostbinge av en forhandler som ikke gir direkte avslag i pris, får du tilskuddet utbetalt etter at vi har mottatt søknad som du har sendt inn sammen med kvittering. Søknaden finner du her:
Søknad om tilskudd og rabattkuponger ved kompostering (pdf med utfyllingsfelt) 

Fyll ut søknaden, lagre og returner sammen med kvittering på mail til
bir@bir.no. 
Du kan alternativt skrive ut søknaden og sende den per post til BIR Privat AS, Pb 6004, 5892 Bergen.

Kvitteringen kan være for kjøp av kompostbinge, eventuelt kvittering for kjøp av materialer. Vi må godkjenne kompostbingen før tilskuddet utbetales.

Rabattkuponger
Rabattkuponger vil bli utsendt til nye kompostkunder etter godkjenning av BIR. Du som allerede er kompostkunde, vil få tilsendt to rabattkuponger for kjøp av strø på en av våre gjenvinningsstasjoner en gang per år.

Les mer:
Liste over godkjente kompostforhandlere
Bygg din egen kompostbinge
Kompostbrosjyre - bokmål
Kompostbrosjyre - nynorsk

   
   
    Print     Mail

Relatert informasjon

Kontakt oss | Telefon: 815 33 030 | E-post: bir@bir.no | Faks: 55277701

Besøkadresse: Conrad Mohrs veg 15

Postadresse: BIR Privat AS, Postboks 6004, 5892 Bergen